Pizza Bianco

 
Detta var nog den godaste lågkolhydratspizza vi gjort. Pizza Bianco är med crème fraiche istället för tomatsås.
På vår pizza hade vi vitlöksstek nötfärs, mozzarella, rödlök,oliver, ruccola, tomat och rostad parikasallad.
 
Botten
8st ägg
1,5dl vispgrädde
1dl mandelmjöl
4msk fiberhusk
1tsk salt
200g riven parmesan

Vispa äggen, grädden, mandelmjöl, fiberhusk, salt luftig. Vispa ner osten och låt svälla i 10 minuter.
Dela i två bitar, kavla ut dem runda mellan två oljade bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 175 grader i 15 minuter.
 
Höj värmen till 250 grader och passa då på att rosta en röd paprika till salladen. När den blivit rostad ta ut och stoppa den i en plastpåse eller klä den med plastfilm och låt svalna.
 
Tomat och rostad paprikasallad
1st rostad röd paprika
8st cocktailtomater
4st strimlade basilikablad
2msk olivolja

Dra bort skalet från paprikan, dela och ta bort kärnhuset, dra paprikan i strimlor och lägg i en skål. Skär tomaterna i klyftor lägg i skålen med paprikan, Tillsätt olivolja, basilika rör om smaka av med salt och peppar.
 
Vitlöksstekt nötfärs
400g nötfärs
2st finhackade vitlöksklyftor
3msk olivolja
Salt
Svartpeppar
 
Hetta upp olivoljan i en stekpanna, lägg i färsen, vitlöken och stek tills den fått fin färg. smaka av med salt och peppar.
 
Monteringen.
Börja med att bred på crème fraiche, lägg sedan på köttfärs, mozzarella, oliver och rödlök. Strö över oregano och baka av den i ugnen på 250 grader tills pizzan fått fin färg. Lägg på ruccola, tomat och rostad paprikasallad. Garnera med ett basilikablad. Buon appetito.
 

Kommentarer :

#1: Rebecka

Vilken underbar blogg/hemsida! Har länge letat efter "lyxig" lågkolhydratskost och många av era recept är ju som rena rama lyxrestaurang-maten med roliga nytänkande ingredienser och tillvägagångssätt! Jag ser fram emot att prova ett flertal av dem och läsa fler inlägg framöver. :)

Svar: Tack vad glad vi blir.Ha en trevlig helg.
Jimmie Lannér

skriven
#2: Marja-Liisa Huuhtanen

Jimmie, nu har du lyckats igen och jävligt bra. Ett stort tack.

Svar: Tack vadglad jag blir.Ha en bra dag
Jimmie Lannér

skriven
#3: Mona

Ännu en som hittat din finfina blogg med guldkant.
Har bokmärkt några av dina recept och kommer definitivt testa din pizza bianco

Svar: Men så kul och du är så välkommen så :)
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :