Vinkokta Musslor som kvällssnacks

 
-15 och snöstorm här i Tärna, det gör att man gärna håller sig inomhus och då fick det bli vinkokta musslor som kvällssnacks. Det går både snabbt och enkelt men smakar så otroligt gott.
Vi serverade en Ravigotesås till men vill man så kan man ha en ganska vitlöksstark aioli till.
Recept på båda kommer här !
 
Vinkokta musslor
1st nät med musslor
1 näve sockerärtor
2st finhackade vitlöksklyftor
1msk finhackad röd chili
3msk finstrimlad blekselleri
1st finhackad schalottenlök
3dl vitt vin
2 dl vatten
30g smör
3msk olivolja
Salt 
Vitpeppar
 
Fräs lökarna, chilin, sellerin i olivoljan. slå på vinet, vatten och låt koka upp. Lägg i sockerärtorna, smöret och låt få ett uppkok. Smaka av med salt, peppar och lägg i musslorna lägg på ett lock och låt sjuda några minuter tills musslorna öppnat sig. Släng de musslor som är stängda.
 
Ravigotesås
4 ägg, endast gulorna ska användas
2 msk fransk senap
2 tsk vinäger
1,5 dl matolja
1 nypa sötrix el. annan sötning
1 tsk kapris
1 tsk hackad gul lök
1 tsk hackad persilja
1 tsk av någon färsk örtkrydda
salt
peppar

Hårdkoka två av äggen.
Finhacka kaprisen, löken, persiljan och örterna.
Mosa de hårdkokta äggulorna med de okokta i en skål.
Rör ner senap, sött, vinäger och rör tills du har en jämn smet. Vispa sedan ner oljan, lite i taget och arbeta in så du har en blank jämn sås. Blanda ner de finhackade örterna, löken och kaprisen.
Smaka av med salt och peppar och mer vinäger om du önskar.
 
Aioli
2st äggulor
2dl god olivolja
4st finhackade vitlöksklyftor
2tsk dijonsenap
Salt
Peppar
 
Vispa äggulorna med senapen och vitlöken. Häll oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar.
 
Ta ett glas vitt till, hur gott som helst !
 
Ha en fin Lördagskväll :)
 
 
 

Kommentarer :

#1: Marie Bergman

Alltså det där är typ det godaste som finns =)

skriven

Kommentera inlägget här :