Suovas på Åland

 
 
Nu är vi tillbaka i Tärnaby efter våran semestertripp.
Första stoppet blev Åland där vi stannade i fem dagar på Söderhagen gästhem & camping. En camping vi varmt kan rekommendera, otroligt bra service och hjälp av campingens ägare Sven samt att det var mycket prisvärt, 
Första middagen blev souvas med trattkantareller och färskpotatis.
 
Receptet är för fyra  personer
 
Souvas
350g souvas
350g skivad kokt färsk potatis
1dl grovhackade trattkantareller
1st liten strimlad gul lök
Smör
Salt
Malen svartpeppar
 
Smält rikligt med smör i en stekpanna. Börja med att fräsa löken och svampen till löken mjuknat lite, tillsätt potatisen, krydda med salt, peppar och stek tills det fått fin färg. Lyft åt sidan och håll varmt. Lägg smör i stekpannan och stek souvasen hastigt. Servera med lingonsylt.
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Robex Lundgren

mums

skriven
#2: Malin

Låter supergott! Vem vann er tävling om mixern? Mvh Malin

Svar: Ida Flodell vann tävlingen.
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :