Hummer Thermidor

 
Hummer Thermodor har fått sitt namn efter den elvte månaden i kalendern efter franska revolutionen och skapades enligt sägnen för Napoleon själv. Riktigt bra förrätt med lyxkänsla som du lätt slänger ihop.
 
2 humrar 
100 g champinjoner
1 msk smör 
1 dl vispgrädde
1 dl fiskfond
1 msk konjak
½ tsk salt
½ krm kajennpeppar
½ msk pressad citron
2 msk riven ost

Låt hummrarna tina. Klyv dem på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop. Ta ur köttet ur stjärt och leder. Ta bort magsäcken. Skär hummerköttet i små bitar och lägg tillbaka i hummerskalen.
Fräs champinjonerna i en kastrull tills den mesta vätskan kokat in, på med grädde och buljong, sjud ca 5 min. Smaka av med konjak, salt, peppar och citronsaft.
Ställ hummerskalen i en ugnssäker form och fyll dem med stuvningen, strö över ost och gratinera i 250°C, ca 10 min.
 

Kommentera inlägget här :