Moussaka på grillen med grillade grönsaker

 
När man tillagar moussakan med grillade grönsaker så får gratängen en helt annan smakkaraktär och det går naturligtvis att göra med alla maträtter som man ska försteka grönsakerna till.
Supergott blev det.
 
Receptet är för 4 personer
 
Moussaka 
1st tunt skivad aubergine
1st tunt skivad zucchini
1st sats köttfärssås
1st sats mornaysås (ostsås)
100g riven parmesanost
 
Grilla grönsakerna på direktvärme tills de får fina grillränder
 
Mornaysås
5dl vispgrädde
3dl riven Emmentalerost
2 rasp på rivjärnet med muskotnöt
1krm salt
2 drag på vitpepparkvarnen

Koka ner grädden till ¾ delar. Tillsätt osten, salt och peppar. Låt sjuda tills osten smält.
 
Köttfärssåsen
400g nötfärs
1st finhackad solovitlök
1st finhackad mellanstor gullök
2msk oregano
2st rivna morötter
1st finstrimlad blekselleri
2dl fintärnade champinjoner
Olivolja till stekning
 
Tomatsåsen
1 burk hela tomater
1 finhackad rödlök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 nypor grovmalen svartpeppar
1 msk olivolja
1msk oregano

Stek lök och vitlök i oljan och slå sen på tomaterna och kryddorna och låt puttra i 10min.
Hetta upp oljan och bryn köttfärsen några minuter. Tillsätt övriga ingredienser och låt det steka i några minuter. Tillsätt tomatsåsen, smaka av med salt, svartpeppar och låt sjuda i 10 minuter. 
 
Börja med att lägga lite mornaysås i botten, täck med de grillade grönsakerna. Lägg på köttfärssåsen och sedan mornaysåsen sedan ett nytt lager med grönsaker. Köttfärssås, mornaysås. Sista lagret ska det vara grönsaker, mornaysås och riven permermesanost. Gratinera i grillen 30 minuter eller tills ytan fått en fin färg.
I ugn 30 minuter eller tills ytan fått fin färg.
 
 

Kommentera inlägget här :