Kikärtsbiffar med basilikacrème

 
 
Ibland så blir man så otroligt less på att äta kött men blir ändå sugen på nåt gott som känns lite lyxigt. Visst fisk finns ju men här lagades det kikärtsbiffar som blev så vansinnigt goda så man undrar faktiskt om vi skulle bli vegetarianer,  men då börjar jag tänka, fisk är ju så gott, korv älskar jag och en god grillad köttbit är super, så nej det får bli en mix men med lite mer vegorätter.
 
 
Kikärtsbiffar
400g kikärtor
2st ägg
½dl finhackad rödlök
1st finhackad vitlöksklyfta
½dl hackad persilja
½dl hackad basilika
1dl riven västerbottensost
1tsk sambal oelek
2msk olivolja + ½dl till stekning
 
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av i en sil. Mixa med olivoljan och sambal oeleken så det blir en grov röra. Blanda i resterande ingredienser och forma till 6st biffar. Stek gyllene i olivolja.
 
Basilikacrème
1brk Crème fraiche
½dl finstrimlad basilika
1st finhackad vitlöksklyfta
1msk pressad citronsaft
1tsk honung
Salt
Svartpeppar
 
Vispa Crème fraiche, basilika, vitlök, citronsaft och honung tills det blir en tjock crème smaka av med salt och peppar
 
Servera med sallad och ugnsrostad sötpotatis.

Kommentera inlägget här :