Ella Nilssons rotsaks & grönsakssoppa

 
Igår testade vi ett recept av Ella Nilsson som ingick i en middag till Carl XVI Gustaf då Umeå universitet fyllde 50 år. 
Mustig, mättande och god.
 

Rotsakssoppa

1½ liter grönsaksbuljong

300 g mandelpotatis i små bitar

100 g palsternacka i små bitar

50 g purjolök/schalottenlök i små bitar

50 g rotselleri i små bitar

50 g morot i små bitar

50 g jordärtskocka i små bitar

Smör o olja

Kryddor (lite lite salvia)

salt och peppar

2 dl grädde 

”Svetta” de skalade och i bitar skurna  grönsakerna i smör och olja.

Slå på buljongen och låt koka tills de är nätt och jämnt mjuka.

Mixa.

Slå på grädden låt koka upp smaka av med salt och peppar.

Placera finhackat knaperstekt Vindelnrökt sidfläsk tillsammans med smörfästa små kantareller, 1 förvälld sparrisknopp och 1 liten förvälld bukett broccoli i tallriken. Slå den heta soppan över.

Totalt 45 gram  i varje tallrik av

15 g sidfläsk

10 g kantareller      

10 g sparrisknopp

10 g broccoli

Kommentarer :

#1: Sara

Oj så gott det ser ut!

skriven

Kommentera inlägget här :