Fisk & pilgrimsmusselsoppa med ramslökspesto

 
En väldigt enkel smakrik soppa som svängs ihop på ca 45 minuter
 
Receptet är för 4 personer
 
Soppan
600g vit fiskfilé (torsk,sej,kolja m.m)
2dl tärnade morötter
2dl tärnad palsternacka
2dl tärnad svartrot
1dl strimlad purjo eller vårlök
2st finhackade vitlöksklyftor
½dl tomatjuice
½dl blodgrapesaft
2dl vitt vin
5dl fiskbuljong
Salt
Peppar
 
Lägg alla ingredienser förutom fisken i en kastrull och låt koka tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Lägg i fiskfiléerna och lägg på ett lock, dra kastrullen från värmen och låt stå i 20 minuter. Avlägsna med en hålslev ev. äggviteämnen som kan bli av fisken.
 
Ramslökspesto
½l ramslök
3msk pinjenötter
1½dl olivolja
75g finriven parmesan 
Salt
Peppar
 
Lägg ramslök, pinjenötter i en blender och kör till en puré. Häll i oljan i en tunn stråle, häll över i en skål, blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.
 
Servera med snabbhalstrade pilgrimsmusslor, grillad sparris och smörstekta champinjoner.
 

Kommentarer :

#1: Veronica Wallgren

Gud vad gott!

skriven

Kommentera inlägget här :