Pide-Turkisk pizza

 
En traditionell maträtt i Turkiet som jag har försvenskat lite grann genom att använda egenhändigt plockade Trattkantareller från Västerbottens skogar.
 
Fyllning
100g hackade gula kantareller eller trattkantareller
2msk finhackad lök
50g smör
1dl crème fraiche
100g riven ost 
 
Fräs kantareller och lök i smör tills smöret har stekts in i kantarellerna.
 
Pizzadeg
50g jäst
1tsk salt
½dl olivolja
3dl ljummet vatten
7dl vetemjöl
 
Blanda jäst, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Dela degen på 8 bitar och baka ut dem med kavel till ovala bitar på mjölat bakbord.

Bred på crème fraiche i mitten men inte ända ut. Lägg på kantarellerna och toppa med riven ost. 
Vik ihop degen över fyllningen och knip ihop kanterna. Håll i kanterna och lyft och dra degen försiktigt så det blir som en båt, lägg på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 250 grader tills pizzan får en fin färg. Pensla kanterna med olivolja.
 

Kommentera inlägget här :