Gratäng med blomkål och cheddar

 
En riktigt god "mac`n cheese" fast på LCHF-vis med blomkål istället för pasta, ostig och krämig med en dash av curry.
 
1 huvud blomkål
3,5dl helmjölk
1dl grädde
2dl naturell philadelfiaost
1½tsk curry
1tsk dijonsenap
2dl mozzarella
2dl riven whiskeycheddar+till att strö över
1msk gräslök
S/p
 
Dela blomkålen i små buketter och koka i saltat vatten 10 minuter, häll av vattnet och låt svalna.
Koka ihop mjölk, grädde, mjukost, gräslök, senap och curry, dra 2-3 drag med svartpepparkvarnen, smaka av med salt, dra åt sidan och låt svalna.
När såsen har svalnat så rör ner riven cheddar och isärdragen mozzarella, blanda runt.
Lägg blomkålen i en ugnsäker form, slå över ostsåsen och blanda runt, strö riven cheddar på toppen.
Låt gå i ugn på 175 grader i 30-40 minuter.
 
 

Kommentarer :

#1: cheapkitchen.blogg.se

Gu vad gott det lät. Aldrig testat med philadelphiaost förr. Ska bli spännande att testa. TACK!

skriven

Kommentera inlägget här :