Snabba chokladtryfflar med pepparkakssmak

 
 ...och med snabba menas att dom spritsas ut på ett smörpapper istället för att stå och rulla dom för hand, det är både kladdigt och tråkigt och tar tid.
Själva tryffelsmeten när den är nygjord är alldeles för lös för att spritsa och då finns det två sätt att göra, kyl den och rör om då och då för att fördela kylan jämt tills den svalnat såpass att den går att spritsa ELLER precis när man har blandat ner sista ingrediensen så tar man lite mindre än en halv näve med chokladpellets (eller hackad choklad) och rör ner och fortsätter att röra runt tills den nysatta chokladen har smält, tryffelsmeten tjocknar ganska snabbt och nu är det bara att fylla spritspåsen.
Har man pralinformar så kan man fylla dom med tryffelsmeten och då gör man det direkt utan steget där man tjockar till smeten.
 
125 g choklad 
0,5 dl vispgrädde
1 tsk kanel malen
0,5 tsk kardemumma malen
0,5 tsk nejlikor malda
0,5 tsk ingefära
50 g florsocker
25 g smör
 
Koka upp grädde och florsocker i en kastrull. Sänk sedan värmen och tillsätt smör och choklad och låt det smälta försiktigt. Ta av från plattan och rör ner kryddorna.
Sprita ut i önskad storlek och låt stelna svalt.
Vänd runt tryfflarna i en blandning av kanel och kakao.
 
 

Kommentarer :

#1: Josefin Nilsson

Åh vad gott det där ser ut!

skriven

Kommentera inlägget här :