Biff med lök och gräddsås

 
Kristi himmelfärdsdag-dagen då Jesus drog upp till skyn och förenades med sin farsa, nja inget vi varken tror på eller firar men god mat kan man äta ändå och det gör man garanterat med klassisk husmanskost, här i form av en färsbiff med stekt lök och en riktigt god fet gräddsås :))
 
Pannbiffarna
400g blandfärs
1st liten riven gullök
1st äggula
1dl vispgrädde
S/p
smör till stekning

Blanda färsen med lök, äggulan och grädden. Smaka av med s/p Stek dem i panna med mycket smör.
 
Gräddsåsen
Koka 3dl grädde med 3msk oxfond och 1msk lingon . Smaka av med salt och peppar och montera i 30g smör.

Servera med gröna ärtor, kokt potatis och stekt lök.

Kommentarer :

#1: Veronica Wallgren

Gott!

skriven
#2: Kai

Svensk husmanskost.. SÅ sjukt underskattat, med bra ingredienser och lite kärlek.. fantastisk mat :)

skriven

Kommentera inlägget här :