Ört & riccottafyllda zuccinirullar

 
Här kan man välja att äta rätten vegetarisk som den är eller som ett tillbehör till det grillade. Vi valde att grilla köttfärsspett till.
 
Ört & riccottafyllda zuccinirullar
1st zucchin
250g riccotta
100g riven parmesan
2dl finhackad persilja
2dl strimlad basilika
1tsk salt
1krm svartpeppar
200g skivad mozzarella
1st sats tomatsås
 
Skär eller hyvla zuccinin tunnt med kniv eller manolin. Stek zuccinin i olivolja 2 minuter på varje sida.
Blanda övriga ingredienser i en bunke. Lägg ut skivor av zuccinin, lägg på klickar av oströran. Rulla ihop till fina rullar. Lägg rullarna i en ugnsfast form, lägg på tomatsås och mozzarellan. Baka i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills mozzarellan fått en fin färg.
 
Tomatsås
300g hela tomater på burk
1st finhackad gul lök
3st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
1msk grönsaksbuljong
Salt och svart peppar

Fräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
 
Köttfärsspett
400g nötfärs
½dl strimlad basilika
½dl finhackad persilja
2msk olivolja
5g salt
2g mallen svartpeppar
 
Blanda alla ingredienser och fördela färsen i fyra lika stora klumpar. Forma bollar med blöta händer och tryck ut dem på spett. Grilla runt om tills du får en kärntemperatur på 60 grader.
 
 

Kommentarer :

#1: Veronica Wallgren

Ser verkligen supergott ut :)

skriven

Kommentera inlägget här :