Ängamat-Varma koppen

 
Här blir det två maträtter i en då man kan göra varma koppen av det som blir över, hos oss blir det alltid över rester och i stället för att slänga så kan man förädla det dagen efter :)
Jättegott !
 
4 portioner
 
1 litet blomkålshuvud
2 större morötter
1 liten purjolök
1 litet broccolihuvud
ca:1 l vatten 
1-2msk fond grönsaks eller höns (smaka er fram)
3 dl mjölk
2 äggulor
2 dl grädde
s/p
hackad persilja till garnering
 
Dela blomkålen och broccolin i små buketter, slanta morötterna, skiva purjolöken.
Koka först blomkål, broccoli, morötter och purjolök nästan mjuka under lock i buljongen.
Slå på mjölk och låt koka upp.
Blanda äggulor och grädde och rör ner i den heta soppan. Soppan ska nu bara värmas och får inte koka mer. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja.
 
Av resterna gör vi varma koppen, mixa soppan med en mixerstav och värm upp, spä ev. med lite vatten och krydda upp den.
 

Kommentarer :

#1: svart kökskran

Gott!

skriven

Kommentera inlägget här :