Hade verkligen glömt bort hur god Waldorfsallad är, vi gjorde en variant med rostade pecan och pinjenötter, så gott så klockorna stannar :))
Salladen
2dl grovriven rotselleri
½dl strimlad stjälkselleri
2st grovrivna äpplen
½dl strimlad purjolök
½dl strimlad stjälkselleri
2st grovrivna äpplen
½dl strimlad purjolök
1 huvud pak (bok) choi
1 sats majonnäs
1 sats majonnäs
En näve pecannötter
½ dl pinjenötter
100 g knaperstekt bacon
Salt o peppar
Salt o peppar
Majonnäs
1st äggula
1dl olja
1tsk dijonsenap
1st äggula
1dl olja
1tsk dijonsenap
Vispa ägg, senap tills det blir lite krämigt, tillsätt oljan i en tunn strålle under kraftig vispning.
Lägg alla ingredienserna till salladen i en skål och rör om, blanda ner majonäsen och smaka av med salt och svartpeppar.
Rosta nötterna med lite salt och olja i en medelvarm stekpanna, ca:3-4 minuter.
Lägg ut pak (bok) choi på ett fat, lägg en matsked med waldorfsalladen på varje blad, strö över gurktärningar, tomattärningar, de rostade nötterna, knaperstekt bacon och garnera med basilikablad.