En variant på Waldorfsallad

 
Hade verkligen glömt bort hur god Waldorfsallad är, vi gjorde en variant med rostade pecan och pinjenötter, så gott så klockorna stannar :))
 
Salladen
2dl grovriven rotselleri
½dl strimlad stjälkselleri
2st grovrivna äpplen
½dl strimlad purjolök
1 huvud pak (bok) choi 
1 sats majonnäs
En näve pecannötter
½ dl pinjenötter
100 g knaperstekt bacon
Salt o peppar

Majonnäs
1st äggula
1dl olja
1tsk dijonsenap
 
Vispa ägg, senap tills det blir lite krämigt, tillsätt oljan i en tunn strålle under kraftig vispning.
 
Lägg alla ingredienserna till salladen i en skål och rör om, blanda ner majonäsen och smaka av med salt och svartpeppar.
 
Rosta nötterna med lite salt och olja i en medelvarm stekpanna, ca:3-4 minuter.
 
Lägg ut pak (bok) choi på ett fat, lägg en matsked med waldorfsalladen på varje blad, strö över gurktärningar, tomattärningar, de rostade nötterna, knaperstekt bacon och garnera med basilikablad.
 

Kommentera inlägget här :