Grillad potatissallad med senapsfrön

 
Än är inte grillsommaren över, passa på att göra de sista rycken framför grillen och servera den här fantastiskt fräscha potatisrätten till, den passar bra till allt, speciellt till grillad korv, grillad kyckling eller grillat kött.
 
För 4 personer
2 st stora bakpotatisar skivade i centimetertjocka skivor
25 g smör 
2 msk rapsolja
 
Grilla potatisskivorna antingen i en grillpanna på spisen, i utegrillen på folie eller i ugnen på folie ca:10-12 minuter, potatisen ska bli mjuk utan att gå sönder.
Jag använde grillpanna på spisen med lite smör och olja, om man vill grilla i folie så vik upp kanterna på foliet, lägg i matfettet och låt det smälta först, placera potatisskivorna så att dom inte ligger på varann utan får grillas var för sig.
 
Vinegrette 
3 msk risvinäger
2 msk senapsfrön
½ dl sherryvinäger
3 msk flytande honung
2 msk färskpressad citronsaft
½ dl rapsolja
s/p
 
Häll risvinäger och senapsfrön i en liten panna och ge ett uppkok, låt svalna helt.
Vispa sen ihop resten av ingredienserna i en annan skål, när risvinägern har svalnat helt så häll i den i resten av vinegretten, salta & peppra efter smak.
 
2 tunnskivade selleristjälkar
1 dl tunnskivad purjolök
1 dl färsk grovt hackad persilja
 
När potatisen är helt avsvalnad så lägg upp på ett serveringsfat, strö över selleri och purjolök, häll över vinegretten och till sist persiljan och lite flingsalt.
 

Kommentarer :

#1: FrökenTV, bloggen om tv och film

mums

skriven
#2: GoForFit

Ahmen ååh vad gott! :))

skriven

Kommentera inlägget här :