Grillad ryggbiff med sköna tillbehör

 
 
Idag vart det sommarvärme igen här i Fjällen, eller igen och igen, några varma dagar har vi ju haft men dom är lätträknade men det får man räkna med när man bor i Fjällen. Vi passar på att grilla så länge det går och just nu går det alldeles utmärkt. En grillad köttbit med görgoda tillbehör därför att jag tycker att det är tillbehören som gör köttbiten. Här kommer några tips.
 
Tomatsås
300g hela tomater på burk
1st finhackad gul lök
3st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
1msk kalvfond
Salt och svart peppar

Fräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
 
Semitorkade babyplommontomater
8st tomater
Fling salt
Grovmalen svartpeppar
Olivolja
 
Halvera tomaterna och lägg på en plåt, Krydda med saltet, peppar och rippla över olivolja. Sätt in i ugnen på 50 grader i tolv timmar och låt tomaterna svalna.
 
Ugnsrostade rödbetor
2st färska rödbetor
1msk olivolja
2tsk flingsalt
 
Koka rödbetorna mjuka och låt svalna. Skala och klyfta betorna, lägg i en ugnsfast form och tillsätt olja och salt, blanda runt och baka av i ugnen på 225 grader tills de får en fin färg.
 
Morot & sugar snapsfräs
1st finstrimlad morot
1st ask sugar snaps
2msk färsk timjan
2msk olivolja
Salt
Svartpeppar
 
Fräs morot och sugarsnapsen i olivolja i några minuter, strö över timjan, krydda med salt och peppar.
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

mumms

skriven

Kommentera inlägget här :