Kyckling med piccata och Bagna cauda

 
 
 
En rätt full med smaker och med Bagna cauda var det en otrolig smakupplevelse.
 
Timjansbrässerad kyckling
1st hel färsk kyckling delad 4 i bitar
4msk färsk timjan
50g smör
3msk olivolja
½dl vitt vin
Salt 
Svartpeppar
 
Smält smör och olivolja i en stekpanna, krydda kycklingen med salt och peppar runt om. Lägg i kycklingen i pannan tillsamman med timjan, brässera på medelvärme tills kycklingen får en kärntemperatur på 74 grader. Slå på vinet och låt brässera ytterligare 5 minuter.
 
Zuccini och potatispiccata
1st zuccini
2st stora skalade potatisar
50g riven parmesan
3st ägg
1tsk svartpeppar
Olivolja att steka med
 
Skär potatisen i 1cm tjocka skivor och låt dem koka försiktigt 10-15 minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet lägg på hushållspappper och låt svalna. Skär zuccinin i 1cm tjocka skivor, Strö salt på båda sidorna och lägg i en sil så de får vattnas av i 30 minuter. Torka av vätskan med hushållspapper. Vispa ägg, parmesan och salt till en jämn smet. Doppa potatis och zuccini var för sig i smeten och stek gyllne i olivoljan.
 
Marinerade kronärtskockshjärtan
1brk kronärtskockshjärtan (ca 300g)
Saften och zesten från 1st citron
1st riven vitlöksklyfta
3msk olivolja
4msk finstrimlad basilika
1tsk salt
1krm svartpeppar
 
Blanda ihop citron, vitlök, olja, basilika, salt och peppar i en bunke, Lägg de avrunna kronärtskockshjärtan i en plastpåse och slå på marinaden. Knyt ihop påsen och låt dra ca 3 timmar.
 
Sauterad fänkål och broccoli
1st fänkål
1st broccolihuvud
3mak olivolja
30g smör
1tsk salt
1krm svartpeppar
 
Plocka ut buketter av broccolin, Ta bort roten på fänkålen och strimla den.
Fräs allt i olivolja, smör, salt och peppar till det får en fin färg.
 
Bagna cauda sås
25g smör
1dl olivolja
50g ansjovisfiléer (avrunna och hackade)
2st finhackade vitlöksklyftor
1st äggula
1msk vispgrädde
½dl persilja
 
Hetta upp smör och olivolja i en panna. Lägg i ansjovis och vitlök. Koka sakta oljan under omrörning i ca 5 minuter. Lägg äggula, grädde och persilja i en mixer och mixa försiktigt ner ansjovis och oljan. 
 

Kommentera inlägget här :