Vietnamesiska Vårrullar

 
Det här är så himla gott och fräscht och man kan variera innehållet precis som man vill, så därför blir det inget recept på den här rätten utan mera lite olika förslag på vad man kan ha i dom.
Köp vanligt rispapper från ex. Blue Dragon och blötlägg dom en och en allt eftersom man fyller dom.
Den här gången hade vi kyckling, lite salladsblad, morötter, vårlök, gurka och böngroddar.
Men nåt som ochså är gott att ha i är räkor, myntablad, nån krispig sallad och risnudlar eller glasnudlar.
Vill man ha dom helt vegetariska så plockar man bara bort det animaliska.
Dipsåserna varierar men vi har två favoriter, Nouc cham och Hoisin sesame ginger.
 
Nouc Cham 

5½msk sötning
8cl hett vatten
6cl fisksås
2tsk risvinäger
2msk färskpressad lime
2 pressade vitlöksklyftor
1 färsk chili finstrimlad

Blanda allting i en skål och servera som dipsås till vårrullarna.

Hoisin sesame ginger dip
2msk honung
½dl risvinäger
½dl vatten
1msk sesamolja
1msk riven ingefära
½dl hosinsås (egengjord recept nedan eller färdigköpt)
1/4tsk rostade sesamfrön

Mixa allt utom sesamfröna med en stavmixer. Strö över sesamfröna vid servering.

Egengjord Hoisinsås
4msk soya
2msk jordnötssmör ekologisk utan palmolja
1msk honung
2tsk risvinäger
1st riven vitlöksklyfta
2tsk sesamolja
1tsk sriracha hot chili sauce (eller annan het kinesisk chilisås)
1nypa svartpeppar

Mixa allt med en stavmixer till en slät fin sås.

 

Kommentera inlägget här :