Vitlök & ingefärskyckling med grönsaker & bambuskott

 
Vi fortsätter lite till på det asiatiska temat med en kycklingrätt som blev hur smarrig som helst.
När man gör dom här såserna till asiatisk mat så blir det alltid för mycket men har man då inget emot att käka asiatiskt i ett par dagar så gör det ingenting, då går dom åt.
 
Vitlök & ingefärskyckling
 
4st strimlade kycklingfiléer
2msk riven färskingefära
2st zestade vitlöksklyftor
3dl vatten
2st tunnskivade morötter
5st strimlade salladslökar
1st broccoli i buketter
100g strimlade bambuskott
Olja att steka med
1st sats ingefärssås
 
Häll vattnet i en kastrull, tillsätt ingefära, vitlök, kyckling och låt sjuda 15 minuter. Ta av från plattan och låt kycklingen vila i spadet med lock på i 30 minuter. Sila bort vattnet och hetta upp en wok eller stekpanna med oljan. Tillsätt kycklingen och de övriga ingredienserna förutom ingefärssåsen. Stek hastigt i 5 minuter, tillsätt ingefärssåsen och låt sjuda 10 minuter. Lägg upp på ett fat och strö över rostade sesamfrön.
 
Ingefärssås
1 dl kikkoman soya
6 cl risvinäger
1,5 msk färskriven ingefära
1,5 msk hackad vårlök
1 msk honung
1 st zestad vitlöksklyfta
1st sats hosinsås
 
Blanda ihop alla ingredienserna och blanda väl
 
Hoisinsås

4msk soya
2msk jordnötssmör
1msk honung
2tsk risvinäger
1st riven vitlöksklyfta
2tsk sesamolja
1tsk sriracha hot chili sauce (eller annan het kinesisk chilisås)
1nypa svartpeppar

Mixa allt med en stavmixer till en slät fin sås.

 
 
 
 

Kommentera inlägget här :