Kycklingburgare med LCHF-bröd

 
Säsongens första grillning blev en saftig kycklingburgare med hembakat LCHF-bröd, ost och dressing.
 
4 stycken Kycklingburgare
4st bröstfiléer
4st ägg
2dl vispgrädde
1dl strimlad vårlök
1dl fintärnad grön paprika
2msk sambal oelek
salt
Svartpeppar

Mixa kycklingbrösten i en food processor tillsammans med ägg, vispgrädde, salt och peppar. Blanda ner löken, paprikan och sambal oeleken. Forma med blöta händer 4 stycken rejäla burgare och stek eller grilla tills de är helt genomstekta, 74 grader kärntemperatur.
 

Hamburgerbröd 
4st

1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1-2 tsk bakpulver (en del tycker det blir besk smak med för mycket bakpulver)
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
3 msk vatten eller mjölk
3 msk smält smör eller kokosfett
sesamfrön + uppvispat ägg

Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15min.

Dressing

1 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
½ dl chilisås 
½ dl bostongurka
½ tsk senap
1 msk ajvar relish
½tsk paprikapulver
½-1 msk finriven lök 
s/p
 
Rör ihop alla ingredienser och salta & peppra efter smak.
 
Servera med sallad ost och lök.

Kommentera inlägget här :