Potatis & portobellogratäng

 
En gratäng med mycket smak av svamp och örter som passar fint med en grillad köttbit och en rödvinssky, gillar man svamp så gillar man den här gratängen.
 
400g skivad portobello
3msk torkad blötlag och hackad karl-johansvamp
4st finhackade vitlöksklyftor
1st skivad gul lök
600kg skalad skivad potatis
1dl färsk persilja
½dl färsk timjan
½dl färsk rosmarin
matolja
olivolja
s/p
 
Stek all svampen, löken och vitlöken i ett par matskedar matolja cirka 10 minuter på medelvärme.
Blanda den skivade potatisen med ett par matskedar olivolja, alla örter salt & peppar i en skål, blanda väl och se till att alla skivor potatis blir väl inoljade/inkryddade.
 
Ta ett ugnssäkert fat och varva potatis och svamp om vartannat till ett berg mitt på fatet, baka av i ugn på 175 grader i 50-60 minuter, känn med en sticka så potatisen i mitten är mjuk.
 
 

Kommentarer :

#1: EVELINA

Ser jättegott ut!

skriven

Kommentera inlägget här :