Jalapeño Poppers

 
Syndigt gott med lite hetta, ät som dom är eller dippa i Green & garlic eller någon annan dip man tycker om.
Vill man ha mindre hetta så kan man använda små pimentopaprikor istället.
 
8-10 färska Jalapeños
 
Fyllning 
½ ask Crème bonjour jalapeno färskost
150 g riven mozzarella & cheddarmix (1 påse)
1 st färsk jalapeno finhackad
4  skivor finhackad picklad jalapeno
några droppar tabasco eller en nypa cayennepeppar
1 krm salt
nymalen svartpeppar, efter smak
 
Rör samman alla ingredienserna, salta och peppra. Rör till en jämn, tjock smet. Smaka av och lägg i mera hetta om ni vill ha det.
 
Till fritering 
2 ägg
1/2-1 dl vetemjöl
1-2 dl panko
1 msk oregano torkad (blanda med pankon)
3-5 dl rapsolja/frityrolja till fritering
 
Snitta varje jalapeño på längden utan att skära igenom.
Öppna jalapeñon försiktigt och kärna ur, skaften ska vara kvar.
Fyll jalapeñon försiktigt med osten.
Stäng öppningen genom att trycka till lite försiktigt.
Vispa äggen i en skål, blanda panko och oregano i en annan skål och ha mjöl i en tredje skål.

Doppa jalapeñon först i mjöl, sen i ägg och sedan i pankon, upprepa en gång till.
Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull till 160 grader eller en fritös.
Lägg ner några jalapeños åt gången i den heta oljan.
Fritera ca 1 minut eller tills de blir gyllenbruna.
Låt rinna av på hushållspapper.
Servera varma.
 

Kommentera inlägget här :