När det är alldeles för varma sommarkvällar så är det skönt att bara äta nånting svalt och snabbt och en sallad slänger man ihop på ett kick. Här med handskalade räkor, krutonger, avocado, grillad citron och grönkål.
Receptet är för 2 personer
Räksallad À la Skärskatan
500g räkor med skal
Avokado
10st cocktailtomater
1st påse salladsmix
1dl snabbsjudna gröna ärtor
½ liten skivad gurka
Brödkrutonger
Grillad grönkål
Grillad citron
Skala räkorna och lägg upp allt på en tallrik, börja med salladen, toppa med räkorna, lägg avokadon runt om och avsluta med brödkrutongerna.
Grillad grönkål
100g grönkål
½st grillad citron
½tsk dijonsenap
1krm svartpeppar
1½msk salt
½dl olivolja
Vi vill ha direkt värme för att grilla grönkål eller grilla svartkål, så förbered grillen för detta. Grilla gärna citronen om du inte gjort det innan.
Vispa samman saften av citronen, senapen, pepparn och en nypa av saltet.
Ansa kålbladen och låt dem gärna vara så hela som möjligt. Vänd ned i dressingen och strö över resterande salt
Lägg på kålbladen över den direkta delen av grillen och låt sotas på varje sida. På en varm grill tar det ca 20-40 sekunder per sida.
Grönkål blir godast riktigt ordentligt grillad, som sk grönkålschips!
Garnera med rödlök och lite färsk timjan eller dill. Servera med en dressing ni själva tycker är god.
YUMMMMM!!
skriven