Dumplings

 
Att göra Dumplings är både roligt och så fantastiskt gott, det finns en hel uppsjö med videos på youtube om hur man viker ihop dom och vi tränar och lär oss för fullt, till den här omgången tycker vi själva att dom blev ganska snygga men framför allt supergoda.
 
 
Degen
5dl vetemjöl
2½dl kokande vatten
 
Rör ner mjölet i vattnet. Knåda kraftigt i 5 minuter, klä in med plastfolie och låt vila i 30 minuter.
Gör små bollar på 20g styck, tryck ut och kavla till platta rundlar. Lägg fyllning i mitten och vik ihop.
 
Fyllning
400g fläskfärs
250g vitkål
2st finstrimlade salladslökar
1½msk riven ingefära
2st pressade vitlöksklyftor
1msk soya
1msk risvinäger
1msk ostronsås
1st ägg
1msk maizena
2tsk salt
1st nypa svartpeppar
1tsk sesamolja
 
Skär vitkålen i bitar, stoppa i en matberedare, strö på lite salt och kör tills det blir som en grynig färs. Ta upp och lägg på en kökshanduk, vira ihop och pressa ut allt vatten.
Blanda med alla övriga ingredienser.   
 
Dipsås till Dumplings
1dl soya
1dl risvinäger
2,5tsk socker
2tsk riven ingefära
½tsk sesamolja
½tsk chili pepper flakes
½ tunnskivad vårlök
 
Blanda samman allt i en skål.
 
 

Kommentera inlägget här :