Jag gjorde Toffifee till Julbordet på Levar Hotell i Nordmaling, dom blev väldigt uppskattade och smakade precis som köpes fast godare sas det.
Kolan
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
ca 30 hasselnötter
Garnering
100 g nougat
50 g 70% choklad
Koka upp grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Låt röran sjuda till ca 120 grader. Rör helst inte om under kokningen.
Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna tills det börjar knäppa i dem. Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort skalen.
Häll kolasmeten i små aluminiumformar. Lägg i en nöt i varje. Ställ formarna kallt en stund.
Smält nougaten över vattenbad och lägg en klick som smälter ut ovanpå varje kola. Låt pralinerna stelna i kylskåp innan du avslutar med en klick choklad på toppen.