Egengjorda Toffifee

 
Jag gjorde Toffifee till Julbordet på Levar Hotell i Nordmaling, dom blev väldigt uppskattade och smakade precis som köpes fast godare sas det. 
 
Kolan

1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker

Garnering
100 g nougat
50 g 70% choklad 

Koka upp grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Låt röran sjuda till ca 120 grader. Rör helst inte om under kokningen.

Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna tills det börjar knäppa i dem. Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort skalen.

Häll kolasmeten i små aluminiumformar. Lägg i en nöt i varje. Ställ formarna kallt en stund.

Smält nougaten över vattenbad och lägg en klick som smälter ut ovanpå varje kola. Låt pralinerna stelna i kylskåp innan du avslutar med en klick choklad på toppen.

 

Kommentera inlägget här :