Koljafilé med potatis & jordärtskockspuré

 
Att tillaga fisk & grönsaker som vakuumpackats med vår FoodSaver för att sedan tillagas med sous-vide teknik med en cirkulator är det bästa sättet att nå perfektion på ett väldigt enkelt sätt. Många tycker det är svårt att få tillaga fisk på bra sätt men så här enkelt är det.
 
Fisken
400g koljafilé
1l vatten
1dl salt
 
Blanda salt och vatten, lägg i fisken låt rimma 10 minuter. Lägg fisken i en vakummpåse och och förslut med FoodSavern. Tillaga i 50 grader med cirkulater i 40 minuter. Öppna påsen och låt torka 1 minut på hushållspapper.
 
Jordärtskock och potatispuré
400g skalad mjölig potatis
400g skalade jordärtskockor
3dl vispgrädde
100g smör

Koka jordärtskockorna och potatisen mjuk. Koka upp grädden och smöret och mixa med smöret. Smaka av med salt och peppar.

Morötterna
2st skalade morötter
2msk smör
1tsk salt

Skär morötterna i stavar. Lägg morötterna, salt och smör i en vakummpåse och förslut med FoodSavern.
Tillaga i 80 grader i 45 minuter och kyl ner. Så här långt kan du förbereda för att sedan värma upp i samma bad som fisken tillagas i.

Brynt smör
100g smör

Bryn smöret sakta på spisen tills den får en gyllnebrun färg men akta så det inte bränns.

Servera med riven pepparrot, strimmlad salladslök och knaperstekt bacon.

 

 

Kommentera inlägget här :