Mintiga & Chokladiga Maränger

 
När jag får mycket äggvita över från olika bak så är det lätt att slänga ihop lite maränger av det, jag gjorde en 3-dubbel sats då jag hade 6 äggvitor över och gjorde dom lite Juliga och mintiga i smaken.
 
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1 tsk ättika (12%)
50g mörk choklad (70%)
1 krm pepparmyntsolja
 
Sätt ugnen på 110°C varmluft.
Vispa äggvitor, socker och ättika i en bunke över vattenbad tills smeten når ca 60°C.
Lyft av bunken från vattenbadet och vispa tills smeten blir sval ca 5 minuter.
smält chokladen över vattenbad. Rör i pepparmyntsoljan.
Vänd försiktigt ner chokladen i marängsmeten, den ska inte vara helt blandad. Häll smeten i en spritspåse och spritsa den på en plåt med bakplåtspapper.
 
Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Låt kallna på plåten. Förvara i rumstempertur.
 

Kommentera inlägget här :