Saffranspannacotta med Rommarinerade bär

 
En otroligt enkel och god dessert till nyår som går bra att förbereda i förväg.

Saffranspannacotta med rommarinerade trädgårdsbär

Ingredienser
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 paket saffran
1/2 dl socker
½ tsk vaniljpulver

 Gör så här
Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna och tillsätt vaniljpulvret.
Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. 

Rommarinerade bär
250g frysta blandade bär
1dl vatten
80g socker
3msk rom

Koka upp vatten och socker, tag kastrullen från värmen och tillsätt rom, slå på de frysta bären och låt marinera minst 1 timme.



Kommentera inlägget här :