Spenat Shakshuka

 
Fantastiskt god rätt med pocherade ägg egentligen i tomatsås som ofta äts i mellanöstern. Rätten passar lika bra till frukost, lunch som till middag. Shakshuka betyder "att blanda ihop" och vi valde att göra den med spenat och körsbärstomater istället för på ren tomatsås.
 
280g babyspenat
1 hackad gul lök
1 st finhackad jalapeno
10 st körsbärstomater
4 st hackade vitlöksklyftor 
1/4 tsk mald koriander
1/4 tsk kanel
1 msk citronsaft
4 ägg
Svartpeppar & salt
olivolja till stekning
en näve smältost
 
Stek lök och vitlök i några matskedar olivolja mjuka, tillsätt jalapeno, citonsaften och kryddorna, salta och peppra efter smak, lägg i spenaten och tomaterna, låt puttra på låg värme tills spenaten har kokat ner, rör om då och då. Gröp ur fyra fördjupningar och kläck ett ägg i varje. Strö på osten.
Lägg på ett lock och låt gå tills äggen är klara, servera med ett hembakat naanbröd och färsk koriander.
 

Kommentarer :

#1: Lillan

Ser jättegott ut. :) Här i Tunisien gör man chakchouka på vad man än har i skåpen typ, behöver inte vara tomat alls, men oftast är det ju tomat och paprika som bas. Jättegott att göra på potatis, spenat och bönor eller kikärter också. :)

Svar: Tack för tipset !
Jimmie Lannér

skriven
#2: Annika

Det såg riktigt gott ut. Och vilka härliga bilder du tar. Ha en fin kväll.

Svar: Tack ! Ha en fin kväll du med :)
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :