Linfångad tonfisk med ett rosmarin & parmesansmör

 
 
 
Fisk är så otroligt gott och nyttigt men vi står inför ett problem med att ca 80% av världens fiskebestånd redan är utnyttjat, så det gäller att hålla koll på den fisk vi köper så att den är MSC-märkt (Marine Stewardship Counsil)
Blev glad när jag hitta MSC-märkt linfångad tonfisk på ICA som är grönmärkt enligt WWFs Fiskguide.
 
Grillad tonfisk
Salta och peppra tonfisken, grilla den på båda sidorna tills du får en kärntemperatur på 48 grader. Lägg på ett hushålspapper och låt vila ca 3 minuter.
 
Parmesansmör
300g rumsvarmt smör
3dl färskriven parmesan
2tsk flingsalt
1msk finhackad rosmarin
2msk färsk citronsaft
 
Vispa smöret fluffigt, blanda parmesan, rosmarin, salt och citron.
 
Servera med en varm eller kall sallad gärna med bönor, lite pressad citron och hasselbackspotatis med smält ost och lök.
 

Kommentera inlägget här :