En burgerklassiker som man gör från grunden med egenbakat bröd, friterad potatis, egen dressing och hamburgare på färs, sånt imponerar på vänner ;)
Burgarna
400g nötfärs
5g salt
1g svartpeppar
2msk rapsolja
Blanda, forma till biffar. grilla till en kärntemperatur på 56 grader.
Hamburgerbröd
50g jäst
5dl mjölk
50g smör
1tsk salt
Ca 11dl dinkelmjöl
1st uppvispat ägg att pensla med
sesamfrön
Smula jästen i en bunken, smält smöret i en panna, tillsätt mjölken och värm till 37 grader, slå över jästen och blanda tills jästen löst sig, blanda ner mjölet lite i taget och knåda i 10 minuter. Låt jäsa i 40 minuter. Baka ut ca 10st á 120grams bullar och jäs på en plåt med bakplåtspapper under handuk. Pemsla med det uppvispade ägget, strö över sesamfrön och baka i ugnen på 225grader i tio minuter.
Dressing
1st ägg
5dl rapsolja
1st riven solovitlök
1msk dijonsenap
½msk salt
1msk ajvar relish
2tsk sambal oelek
3msk bostongurka
Lägg ägget, dijonsenapen, salt i en bunke mixa med en satvmixer samtidigt som du tillsätter oljan i en tunn stråle. Blanda ner övriga ingredienser.
Trippelfriterade pommes frites
3st bakpotatisar
olja att fritera med
Skär potatisen i stavar, Fritera först potatisen i 100 grader olja, ta upp och låt vila 20 minuter. Sen fritera i 130 graders olja 10 minuter och vila i 20 min. till sist 180 grader tills de får fin färg.
Såå mkt godare än köpta!! :)
skriven