En tallrik med många goda smaker

 
 
 
En kylskåps/skafferitömning i helgen blev nästan som en liten minibuffé med massor av goda smaker som man kan låta sej inspireras av.
 
Kycklingbiffar
600g kycklingfilé
1st röd chili
2st ägg
1st vitlöksklyfta
2st skalde schalottenlökar
½dl färsk koriander
 
Mixa allt i en matberedare och forma till 4st biffar, stek i olivlja tills du får en kärntemperatur på 70 grader.
 
Små kycklingspett
320g tärnad kycklingfilé
Chiliflakes
 
Krydda kycklingen med chiliflakes och trä upp på små spett, stek i olja tills du får en kärntemperatur på 70 grader.
 
Potatis och jordärtskocksrösti
500g skalad potatis
140g skalad jordärtskocka
2st finstrimlad schalottenlök
s/p
olivolja till stekning
 
Riv potatis och jordärtskockorna, strimla lök, krydda med salt och peppar. Forma till fyra stycken röstis och stek på medelhög värme tills de är mjuka.
 
Semitorkade tomater
8st tomater
Flingsalt
Grovmalen svart peppar
Olivolja
 
Halvera tomaterna och lägg på en plåt, Krydda med salt & peppar, rippla över olivolja. Sätt in i ugnen på 50 grader i tolv timmar och låt tomaterna svalna.
 
Picklad rödlök

1st skalad skivad rödlök
½dl ättika
1½dl vatten
1tsk salt
2krm svartpeppar

Koka upp lagen och låt den svalna, lägg i rödlöken och låt dra i några timmar.

Coleslaw på spetskål
1at strimlat spetsålshuvud
1st skalad riven morot
2msk dijonsenap
1msk honung
2st äggulor
2dl rapsolja
s/p

Lägg äggulorna, senap och honung i en skål. Vispa ner ojan i en tunn stråle, smaka av med salt och peppar. Blanda med de övriga ingredienserna.

Kommentarer :

#1: Emma

Tack för receptet! Mycket bra!

skriven
#2: yasmine

Allt ser så gott ut!

skriven

Kommentera inlägget här :