Fisktacos med chipotleslaw och rostad ananassås

 
Helt ljuvligt god maträtt med så otroligt mycket smaker som bara får man att sitta och ljuda mm mm mm mmmm :))
 
Rostad ananassås
1st hel färsk ananas
½ gul paprika
1st jalapeno
Juicen från en lime
s/p
 
Skala och skiva ananasen och töm pepparfrukterna från frön, rosta i ett torrt stekjärn tills dom blir mjuka.
Lägg de färdigrostade frukterna i en mixer, häll i limejuicen och kör tills det blir en sås, salta och peppra efter smak. Häll över i en skål och förvara svalt tills det ska serveras.
 
Coleslaw
½ huvud finstrimlat vitkål
½ huvud finstrimlat rödkål
15-20 st tunnskivade rädisor
en rejäl näve skuren färsk koriander 
 
Blanda samman allt i en stor skål.
 
Dressing
2½ dl majonäs (egengjord)
2½ dl creme fraiche
3 msk chipotlepasta
1 st riven vitlöksklyfta
s/p
 
Vispa ihop allting och smaka av med salt & peppar.
 
Dressa kålsalladen med ungefär hälften av dressingen och häll resten i en skål till serveringen, förvara svalt tills det ska serveras.
 
Fisken
½ kg vit fisk
1 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
Matolja till stekning
s/p
 
Blanda samman kryddorna, strö på fisken och grilla sen fisken i en ganska het stekpanna tills den är genomstekt. Här får man bestämma själv hur mycket krydda som ska på, cayennepeppar är ganska starkt så smaka er fram.
 
Majstortillas
400 g vatten
150g majsmjöl
50g maizena
1½ tsk bakpulver
30g fiberhusk
1tsk salt
 
Blanda samman alla ingredienser och använd en elvisp eller en degblandare.
Låt vila i 20 min.
Dela degen i 10 bitar och kavla ut till 1mm tjocka rundlar, använd majsmjöl till kavlingen.
Stek varje bröd i en het torr stekpanna ett par minuter på varje sida, när dom känns lätta och har fått lite färg så är dom klara.
Lägg i en handduk för att dom inte ska torka ut.
 
Fyll tortillabröden och garnera med färsk koriander.
 
 

Kommentarer :

#1: Sanna

Jag som är så dålig på att äta fisk, det här är kanske något för mig :)

skriven
#2: AngelicasVärld

Men så smarrigt det där såg ut!! MUMS!!

skriven
#3: Karl

Vilken underbar bild! Tack för receptet!

Svar: Tack för att du gillar :)
Jimmie Lannér

skriven
#4: rememberthiis.blogg.se

Låter gott :)

skriven

Kommentera inlägget här :