Chokladfudge

 
Vanlig Fudge eller chokladdragerad eller varför inte både och ! 
 
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
50 g smör
0.5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
 
Smörj eller klä en form med smörpapper, ca 15x20 cm.

Rör ihop grädde och strösocker och koka upp. Rör under tiden det kokar upp då och då.

2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
 
Sänk värmen och fortsätt koka till smeten är 122°C. Smeten ska bubbla upp, bli lite tjockare och få lite färg. Använd helst termometer så ser du när den är 122°C, gör annars kulprovet för att veta när den är klar.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner smör, kakao och vaniljsocker.

Rör kraftigt tills smöret smält.

50 g smör
0.5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
 
Häll smeten i formen. Låt stelna. Ställ gärna kallt så går det fortare.
Ta upp den stela massan från smörpappret och lägg på en skärbräda, skär önskvärda bitar.
Om man vill kan man nu smälta 70% choklad och dragera hälften av kolan.
 
Lägg bitarna i en burk och förvara i kylskåp.
 
 

Kommentarer :

#1: Tess

Mums, vad gott! :D

skriven

Kommentera inlägget här :