Dumplings

 
 
 
Vi har valt två sätt att tillreda våra dumplings på. Det ena är att ångkoka i 5-6 minuter tills de känns hårda. Det andra är att steka den inte veckade sida i en het stekpanna med olja tills dumplingen fått fin färg, sedan slå på vatten så det täcker ungefär 2mm. Låt sedan koka under lock tills allt vatten är borta.
 
Degen
5dl vetemjöl
2½dl kokande vatten
 
Rör ner mjölet i vattnet. Knåda kraftigt i 5 minuter, klä in med plastfolie och låt vila i 30 minuter.
Gör små bollar på 20g styck, tryck ut och kavla till platta rundlar. Lägg fyllning i mitten och vik ihop.
 
Fyllning
400g fläskfärs
250g vitkål
2st finstrimlade salladslökar
1½msk riven ingefära
2st pressade vitlöksklyftor
1msk soya
1msk risvinäger
1msk ostronsås
1st ägg
1msk maizena
2tsk salt
1st nypa svartpeppar
1tsk sesamolja
 
Skär vitkålen i bitar, stoppa i en matberedare, strö på lite salt och kör tills det blir som en grynig färs. Ta upp och lägg på en kökshanduk, vira ihop och pressa ut allt vatten.
Blanda med alla övriga ingredienser.   
 
Dipsås till Dumplings
1dl soya
1dl risvinäger
2,5tsk socker
2tsk riven ingefära
½tsk sesamolja
½tsk chili pepper flakes
½ tunnskivad vårlök
 
Blanda samman allt i en skål.
 
Drick gärna en Sake till så är man hemma med hela känslan.
 
Taggar: mat;

Kommentera inlägget här :