Fettuccine med rödbetor, crème fraiche och persilja

 
Årets i särklass godaste vegetariska pastarätt som dessutom är snabb och billig att slänga ihop, avnjuts med vitlöksbröd och ett gott glas vin.
 
4 port.
½ paket Fettuccine från Barilla
6 små råa rödbetor skurna i stavar (Julienne)
2 pressade vitlöksklyftor
½tsk cayennepeppar
2 msk färskpressad citronjuice
225g creme fraiche
4msk hackad persilja+till garnering
smör till stekning
s/p
 
Stek vitlöken gyllene på låg värme, lägg i rödbetorna och cayennpepparn, låt puttra under omrörning på låg värme i 10-12 min. Häll i citronjuicen, 
 
Koka pastan enl. anv. på paketet.
Häll av vattnet och lägg över i en skål, rör ner creme fraichen och persiljan, blanda in rödbetsfräset, smaka av med salt & peppar.
Garnera med persilja och servera med ett vitlöksbröd.
 

Kommentera inlägget här :