Fläsk i sötsur sås

 
Kinas husmanskost, en väldigt snabb, billig och enkel maträtt som slängs ihop på ett kick.
Rätten är för två pers.
 
500g fläskkött i strimlor
1st äggvita
1tsk vitpeppar
2tsk maizena
1msk riven färsk ingefära
½tsk salt
 
Blanda alla ingredienser och låt fläskköttet marienera i 10 minuter.
 
Blanda 1msk maizena med 1msk vatten i en liten skål, ställ åt sidan.
 
Såsen
2msk tomatsås
2tsk vitvinsvinäger
1tsk salt
2msk vatten
1tsk maizena
1msk socker
 
Blanda allt i förväg i en separat skål.
 
Använd en wok eller stekpanna. häll i matolja för fritering ca: 2cm djupt. Hetta upp tills det blir en krusning på oljeytan.
 
Doppa remsa för remsa i vatten & maizenablandningen, lägg i remsorna direkt i den heta frityroljan, fritera tills frityrsmeten har satt sig, ta upp från oljan och låt rinna av, upprepa friteringen en gång till (dubbelfritering) ca:30sek. ta upp från oljan och låt rinna av. 
Häll av frityroljan från pannan men spara ungefär 1tsk olja, häll i såsen och låt puttra 2 minuter, lägg i fläsket och blanda runt i 2 minuter till.
 
Garnera rätten med 1tsk rostade sesamfrön.
 
Servera med osaltat Basmatiris.
 
 

Kommentera inlägget här :