Levars Monster med matvetesallad & tortillabröd

 
Levars Monster är vår senaste korv som vi gör och säljer på Levar hotell. Det är en korv med mycket drag ifrån chilin och helt utan tillsatser och bindningsmedel, fri från gluten, laktos och annat skit. Vi testade med att servera en matvetesallad, hemgjort tortillabröd och en klick crème fraiche och det blev ljuvligt gott.
Och naturligtvis går denna rätt att göra med annan chilistark korv.
 
Vetetortillas
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Ca 2 dl kallt vatten
2 msk olivolja
 
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke eller matberedare.
Tillsätt vatten och olja samt blanda ihop till en deg. Tillsätt ev. lite mer vatten så att degen är fast men ändå klibbar i kanten och mjuk nog att knåda ut till platta tortillas.
Låt stå i kylen i 30 minuter.
Dela degen i tolv bitar och forma till bollar.
Platta ut bullarna och kavla dem till tunna tortillas ca 15-20 cm i diameter. Eller använd en tortillapress.
Sätt på en eller flera stekpannor. När de är varma (lite över medelvärme) så gräddar du varje vetetortilla en minut på varje sida. Låt dem svalna mellan en eller två kökshanddukar.
 
Matvetesallad
2dl okokt matvete
1dl majskorn
2st finstrimlad salladslök
4st tärnade soltorkad tomat
1dl tärnad gurka
½dl olivolja
½dl citronsaft
1msk balsamico
Salt 
Svartpeppar
 
Koka matvetet enligt förpackningen. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
 
Servera med en klick crème fraiche, mango, strimlad chili och salladslök.
 

Kommentarer :

#1: Lars

Hej tack för recept. Jag väntar svar från dig om jag kan köpa tex. Levas falukorv och andra Goa korvar. Men det måste😗 skickas

skriven

Kommentera inlägget här :