Saftig långpannekaka med vit glasyr och kokos. Perfekt till kalaset då man ska baka till många.
24 stora rutor
6 ägg
5½ dl strösocker
skalet av 1 citron
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3 dl kokhett vatten
Glasyr
200 g smör
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 tsk pressad citron
Topping
ca 1 dl kokosflingor
Ugn 175°
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt citronskalet. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten tillsammans med det heta vattnet.
Häll smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 min. Låt svalna.
Smält smöret tillsammans med sockret i en kastrull. Ta från värmen och rör i resten av ingredienserna. Låt svalna, men inte stelna. Bred glasyren på kakan och strö på kokosen. Låt stelna. Skär i rutor.
muuuums
skriven