Silviakaka

 
 
 Saftig långpannekaka med vit glasyr och kokos. Perfekt till kalaset då man ska baka till många.

24 stora rutor

6 ägg
5½ dl strösocker
skalet av 1 citron
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3 dl kokhett vatten

Glasyr
200 g smör
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 tsk pressad citron

Topping
ca 1 dl kokosflingor

Ugn 175°

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt citronskalet. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten tillsammans med det heta vattnet.

Häll smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.

Grädda i nedre delen av 
ugnen, 25–30 min. Låt svalna.

Smält smöret tillsammans med sockret i en kastrull. Ta från värmen och rör i resten av ingredienserna. Låt svalna, men inte stelna. Bred glasyren på kakan och strö på kokosen. Låt stelna. Skär i rutor.

 

Kommentarer :

#1: Felicia

muuuums

skriven

Kommentera inlägget här :