Bratwurst med hembakat korvbröd

 
 
 
Korv med bröd kan vara helt fantastiskt, särskilt när man gjort korven själv som här, Levars Tyska men för er som inte har vägarna förbi Levar hotell så finns det Bratwurst i livsmedelsbutikerna med bra kvalitet. Och pricken på i:et blir när man bakat korvbrödet själv. Servera kalaset med egenfriterad lök, hemgjord bostongurka, surkål och dijonsenap.
 
Hembakt korvbröd
50g jäst
½l kall standardmjölk
100g rumstempererat Svenskt smör
1tsk salt
1l Manitoba cream (vårvetemjöl)
1st ägg till pensling
Sesamfrön
 
Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt smöret, saltet och mjölet och arbeta degen 12 minuter. Strö över lite mjöl, täck med handduk eller plastfilm och låt degen jäsa ca 1 timme.
Lägg degen på en mjölad bänk, dela degen i 100 grams bitar, rulla till bollar och låt jäsa 15 minuter.

Rulla ut dem till avlånga korvbröd och låt jäsa ytterligare 45 minuter under handduk.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med det uppvispade ägget och strö på sesamfrön.
Grädda i ugnen  10-12 minuter tills de får fin färg.

Friterad Lök
2st skalade skivade rödlökar
Olja
 
Hetta upp oljan till 170 grader och fritera ca 5 minuter. Lägg löken på ett hushållspapper och låt svalna. Salta med en nypa salt.
 
Egengjord Bostongurka
1 kg Västeråsgurka
1 grön paprika
1 röd paprika
2 stora gula lökar
1 krm Natriumbensoat
 
Ättikslag
2,5 dl Ättiksprit 12%
2 dl strösocker
0,5 msk salt
2 msk gula senapsfrön

Hacka löken och paprikorna fint och lägg i en kastrull.
Häll över kokande vatten och låt stå i 10 minuter.
Slå bort vattnet.
Hacka gurkan fint och blanda ner den i den avrunna lök och paprikaröran.
Koka upp ättikslagen i en annan kastrull och rör om tills sockret har lösts upp helt.
Häll lagen över grönsakerna och låt alltsammans koka i 20 minuter.
Ta upp lite bostongurka och blanda i Natriumbensoaten och rör sedan ner det i kastrullen med bostongurkan igen.
Lägg över i rena burkar.
 
 

Kommentera inlägget här :