Bok choy med Biff i sesam & ostronsås

 
En lättgjord asiatisk maträtt som går snabbt att slänga ihop och som smakar fantastiskt gott, servera gärna med lite sambal oelek på tallriken, det lyfter rätten till nya höjder.
 
Biff i sesam & ostronsås
500g biff
80ml ljus soya
60ml sesamolja
60ml ostronsås
80ml rött vin
2msk mosad vitlök
1msk riven ingefära
1/4tsk malen vitpeppar
3msk olja
3msk maizena
120ml köttbuljong
 
1st stor Bok choy eller 2 små
 
Dela Bok choyen på längden, ta lite olja i en panna på medelvärme, lägg i Bok choyen, lite salt & peppar och stek sakta runt om till den blir lite vissen i bladen, slå i 1msk vatten som får ånga bort i pannan. Ta bort från värmen och lägg på ett lock, ställ åt sidan.
 
Skär biffen i små tunna skivor och marinera i soya, sesamolja, ostronsås och vinet, ställ svalt upp till en timme.
Sila bort marinaden från köttet i en skål, spara marinaden och ställ åt sidan. Stek köttet i två omgångar för att undvika att det blir kokt istället för stekt. Hetta upp en wok eller en stekpanna (som alltid när man wokar asiatiskt kött ska det bli så hett så det ryker och stekningen sker snabbt, ha ett lock till hands) slå på hälften av oljan och fräs snabbt vitlöken med ingefäran, lägg i hälften av det avrunna köttet och fräs runt så det blir precis stekt, häll över i en skål och stek omgång två med resten av oljan. Blanda in köttomgång nr 1 och fräs ihop, slå på marinaden och koka upp.
 
Lägg upp på serveringsfat och servera med osaltat Basmatiris.
 

Kommentera inlägget här :