Hummer Thermidor

 
Hummer Thermodor har fått sitt namn efter den elvte månaden i kalendern efter franska revolutionen och skapades enligt sägnen för Napoleon själv. Riktigt bra och god förrätt med lyxkänsla som du lätt slänger ihop.
 
Receptet är för 4 personer
 
Hummer Thermidor 
2 humrar 
100 g tärnade champinjoner
3msk finhackad schalottenlök
1 msk smör 
1 dl vispgrädde
1 dl fiskfond
1 msk konjak
½ tsk salt
½ krm cayennepeppar
½ msk pressad citron
1dl riven ost

Låt hummrarna tina. Klyv dem på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop. Ta ur köttet ur stjärt och leder. Ta bort magsäcken. Skär hummerköttet i små bitar och lägg tillbaka i hummerskalen.
Torrstek champinjonerna i en stekpanna tills den mesta vätskan kokat in lägg i smöret och löken, låt fräsa ca 3 minuter. Häll på grädde och buljong, sjud ca 5 min. Smaka av med konjak, salt, peppar och citronsaft.
Ställ hummerskalen i en ugnssäker form och fyll dem med stuvningen, strö över ost och gratinera i 250°C, ca 10 min.
 
 

Kommentera inlägget här :