Tomatsalsa

 
Hemmagjort är alltid godast och när man då har odlat tomaterna själv så blir det lite så där extra gott :) 
Här ett eget recept som är noga balanserat i smakerna, i allafall i våran smak men jag är ganska säker på att andra också skulle tycka att den är jättegod för det var den :))
 
 Tomatsalsa
370g grovt skurna färska tomater
10g finhackad röd chili
70g grovt tärnad röd paprika
7g finhackad vitlök
100g tärnad gul lök
185g krossad tomat (från burk)
1msk tomatpuré
zesten och saften av 1st lime
1msk socker
1msk olivolja
s/p
 
Blanda allt i en gryta i olivoljan och koka/puttra i 7-10 minuter på medelvärme, man får hålla koll så den inte kokar allt till mos, den ska vara lite"chunky" i konsistensen, smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg på burk och förvara svalt.
 

Kommentera inlägget här :