En god och vacker dessert som med fördel kan göras dagen innan och är perfekt med lite bubbel till nyår.
Tryffel
70g mörk choklad
1st äggula
1dl vispgrädde
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Lyft kastrullen från värmen och låt svalna. Rör ner äggulan och tillsätt ca 1/2 dl ovispad grädde. Rör om till en smidig smet som får svalna något, men ej stelna. Vispa resterande grädde och blanda med chokladsmeten. Fyll dessertglasen/formarna ca ½cm och låt stelna.
Hallonmousse
225g hallon
1dl socker
2½st gelantinblad
2½dl vispgrädde
Blötlägg gelatinen i kallt vatten. Koka upp hallon och socker, Mixa till en puré och passera genom en finmaskig sil så får du bort kärnorna. Rör ner gelantinet, låt svalna till 20-25 grader. Vispa grädden och vänd ner i hallonpurén lite i taget. Häll moussen på tryffelbottnen i formarna och låt stelna i kyl.
Havtornsgelé
225g havtorn
3st gelatinblad
½dl socker
½dl vitt vin
Blötlägg gelantinet i kallt vatten. Koka upp bären, socker och vinet, passera genom en sil. Krama ur vattnet från gelantinen och rör ner i havtornskoket. Låt svalna men inte stelna innan du häller på den på moussen. Ställ i kylen och låt stelna ca 2 timar.
Snöbollar
Rulla bollar av nougat, vänd i smält vit choklad och till sist rulla i kokos.
Garnera med silverkulor eller annat fint.
Mums, vad gott det ser ut! Och vilka härliga färger :D