Potstickers

 
Wontons, Dumplings, Potstickers eller Gyoza, i det stora hela ser vi ingen större skillnad på alla dessa fyllda degknyten mer än att man kan läsa att dom kommer från olika ställen i Asien. 
Det vi däremot vet är att vi är fullständigt sålda på att göra dom och att äta dom, det är såååå gott !
 
Potstickers
500g fläskfärs
2,3dl finstrimlad salladskål/kinakål
1dl fintärnad shitake
2st pressade vitlöksklyftor
2st finskivad salladslök
1msk hoisinsås
1msk riven färsk ingefära
2tsk sesamolja
1tsk sriracha
1/4 tsk vitpeppar
36st wontonblad
 
Blanda allt i en skål och låt dra i 30 minuter. Lägg en matsked fyllning på varje blad,vik ihop till snygga knyten.
Stek botten i lite olja så det får en gyllene färg, slå sedan på vatten så det täcker en fjärdedel, lägg på lock och låt småkoka tills allt vatten försvunnit.
 
Dipsås till potstickers
1dl soya
1dl risvinäger
2,5tsk socker
2tsk riven ingefära
½tsk sesamolja
½tsk chili pepper flakes
½ tunnskivad vårlök
 
Blanda samman allt i en skål.
 
Deg för Potstickers 
5dl vetemjöl
2½dl kokande vatten
 
Rör ner mjölet i vattnet. Knåda kraftigt i 5 minuter, klä in med plastfolie och låt vila i 30 minuter.
Gör små bollar på 15g styck, tryck ut och kavla till platta rundlar
 

Kommentera inlägget här :