Smördegsbakad Camembert med Tryffel & Rödlökschutney

 
Enkelt och hysteriskt gott med inbakad camembert och alla dessa goda smaker till, det här är ren och skär kärlek på ett fat !
 
2st camembert 
En rulle färdig smördeg på rulle
 
Skär ut med hjälp av ett tefat eller liknande 2st rundlar, pensla ostarna med vitlöksolja och lägg dom antingen direkt på bakpapper eller som här i formar. Skiva vitlök tunnt och lägg några skivor i mitten på osten samt några kvistar färsk rosmarin, pensla med äggula och baka av i ugnen på 175 grader i ca:10-15 minuter eller tills dom är gyllene.
 
Rödlökschutney
3st medelstora rödlökar skivade i ringar
½dl olivolja
1dl portvin
½dl rödvinsvinäger
½dl muscovadosocker
s/p
 
Värm upp en panna på medelvärme, stek löken i oljan tills den blir mjuk utan att ta färg i ca:10 minuter.
Lägg i resten av ingredienserna och blanda runt, låt puttra på låg värme tills all vätska har kokats in, mellan 30-40 minuter.
 
Rosta ½dl pinjenötter till serveringen.
 
Servera med att ringla över honung och riven tryffel.
Tryffel är inte ett måste men det är gott !
 

Kommentera inlägget här :