Ljuvligt gott med Gnocci

 
Potatisgnocci är lite som det italinska svaret på små kroppkakor fast ingen fyllning utan man serverar tillbehören vid sidan om. Potatisgnocci kan serveras med en god tomatsås eller ett smaksatt skirat smör. Vi serverade med stekt tunnskivad oxfilé, smält smör med basilika och vitlök, riven parmesanost och raspad svart Fransk hösttryffel. Det är även gott med en riktigt vitlöksdoftande köttfärssås. .
 
Potatisgnocci
600g skalad potatis
2st äggulor
60g rumstempererat smör
3dl vetemjöl
2tsk salt
 
Koka potatisen mjuk. Pressa potatisen med en potatispress. Vänd ner äggulorna, smöret och saltet. Blanda i mjölet lite i taget och knåda ihop till en smidig deg. Skär degen i fyra bitar och rulla ut i 2cm tjocka bitar, rulla till bollar och tryck ut lite lätt med en gaffel, Koka gnoccin i saltat vatten, när det flyter upp så är de klara. Låt rinna av på ett hushållspapper och stek sedan i smör tills de får en gyllne färg.
 
 
 

Kommentera inlägget här :