Lyxig Ravioli med kalvfärs och Basilikasmör

 
Egengjort är så himla gott, det går inte ens att jämföra med köpes, det blir som en helt annan maträtt !
Så gott folk, gör eran egen pastadeg och era egna fyllningar, det rekommenderas varmt :)
 
Pastadegen
150g durumvete
150g vetemjöl
3st ägg
1msk olivolja
 
Lägg en hög av mjölet och gör en grop i mitten, knäck äggen där i och häll på oljan. vispa äggget och oljan med en gaffel och sedan tar du med lite av mjölet efter hand. När du arbetat in mjölet helt så knåda degen för hand ca 5 minuter. Täck degen med folie och låt vila ca 1 timme i kylen. Gör en rulle av degen och skär 1cm tjocka skivor. Ta en skiva och se till att alltid resten är täckt så det inte torkar. Kör den genom pastamaskinen på största öppningen och vik den seda och kör igen med öppningen uppåt så den inte blir luft mellan. Mjöla lite på båda sidorna så håller den bättre isär sedan. Minska sedan till nästa steg och kör igenom den en gång, och upprepa det tills du får den tjocklek du vill ha på pastan. Vi valde storlek 6 till tortellini.
 
Fyllning
400g kalvfärs (går bra även med fläsk eller kycklingfärs)
250g ricotta
50g riven Svedjans gårdsost (eller parmesan)
15g torkad Karl Johansvamp
2msk strimlad salvia
1st ägg
1st finhakad vitlök
2msk finhackad gul lök
½dl torrt vitt vin
2msk olivolja
2tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
 
Blanda alla ingredienser i en bunke. Fräs på låg värme i 5 minuter, låt svalna.
 
Raviolin
Lägg ut den kavlade pastadegen på en mjölad bänk, mjöla lite på ovansidan och lägg på en rund skål ca 12cm, skär runt om, uppreppa till alla rundlarna är skurna, förvara under en kökshandduk så de inte torkar. Lägg en klick av fyllningen på mitten, pensla med uppvispat ägg och vik över, pressa ut luft med sidan av handen från fyllningen ut till kanten, tryck ihop kanten lägg på bakplåtspapper och skär runt med en sporre.
 
Koka i vatten med salt och olivolja i 3 minuter.
 
Brynt smör med vitlök & basilika
100g smör
2msk finstrimlad basilika
2st finhackade vitlöksklyftor
½dl strimlad purjolök
1st urkärnad tärnad tomat
 
Bryn smöret lite lätt i en panna, lägg i vitlök, basilika och purjolök, låt brässera 1 minut, tällsätt tomattärningarna.
 

Kommentera inlägget här :