Piccata Milanese med svamprisotto och tomatsås

 
I Italien väljer man ofta hög fokus på bra råvaror framför snygga lägg på tallriken. Detta är typiskt en sån rätt, inte så vacker men otroligt god.
 
Receptet är för 4 personer
 
Piccata Milanes
4st skivor kalvinnanlår á 150g
3st ägg
80g riven parmesan
1dl mjöl
1msk salt
1tsk svartpeppar
50g smör
3msk olivolja
 
Vispa ihop äggen med parmesanen. Blanda mjöl salt och peppar. Vänd skivorna först i mjölblandningen doppa sedan i äggblandningen. Stek i smör och olivolja på medelvärme 3 minuter på varje sida.
 
Tomatsås
300g hela tomater på burk
1st finhackad gul lök
3st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
1msk kalvfond
Salt och svart peppar

Fräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
 
Risotto
4dl avorioris
30g smör
20g torkad Karl-Johansvamp
1st finhackad bananchalottenlök
2st finhackade vitlöksklyftor
2dl vitt vin
½l hönsbuljong
100g grovt riven parmesan
Salt 
Svartpeppar
 
Fräs lökarna, svampen i smör i 1 minut tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter utan att det tar färg. Tillsätt hälften av vinet, späd buljong lite i sänder under omrörning, när buljongen absoberat så tillsätt mer buljong och när all buljong är tillsatt så häll i resten av vinet och låt sjuda under omrörning tills riset fått en bra konsistens. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
 

Kommentera inlägget här :